Onze naam

De Martinitoren (Toren) is de hoogste kerktoren in de stad Groningen.

De toren bevindt zich in de noordoostelijke hoek van de Grote Markt. Het bevat een bakstenen wenteltrap bestaande uit 260 treden, en het carillon bevat 62 klokken. De toren wordt beschouwd als een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Groningen en biedt uitzicht over de stad en omgeving.  De toren kantelt ongeveer 0.6 meter, volgens sommige berichten heeft de toren een fundering van slechts drie meter diep. De inwoners van Groningen noemen hun toren d’Olle  Grieze, wat in het plaatselijke dialect de oude grijze betekent.

Geschiedenis

Op de plek van de huidige Martinitoren heeft al twee keer een toren gestaan. De eerste werd gebouwd in de 13e eeuw; deze was ongeveer 30 meter hoog en gebouwd in Romijnse stijl. Deze toren werd door de bliksem verwoest. In de 15e eeuw werd een tweede toren gebouwd, ongeveer 45 meter hoog, maar deze werd tijdens een storm ook verwoest door bliksem.  De derde en huidige werd tussen 1469 en 1482 grotendeels gebouwd uit blokken Bentheimer zandsteen. de toren was pas halverwege de 16e eeuw klaar. Deze toren was aanvankelijk naar schatting 102 meter hoog.

Door het aansteken van feestvuren op de derde galerij, na het vertrek van Spaanse en Waalse troepen in 1577, stortte de toren gedeeltelijk in. Het resterende deel behield echter een hoogte van 69 meter. Later werd de toren meerdere malen beschadigd door natuurgeweld en verschillende oorlogen. Er zit een kagelgat in een van de klokken, het resultaat van zware gevechten toen de Canadese strijdkrachten Groningen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog bevrijden.

Over Martini Beauty BV

Wij hebben bij Martini Beauty BV bijna 50 jaar ervaring in de beautybranche. Alle opgedane gedane kennis en ervaring hebben wij gebruikt om producten te ontwikkelen die zijn afgestemd op de behoeften van de markt. Onze collectie bestaat uitsluitend uit behandelstoelen, ergonomische werkkrukjes, loupelampen, flexibele opvangschalen en pedicure koffers. Wij geloven in de techniek en het design van onze collectie. Daarom staat Martini Beauty B.V. voor de volgende garanties:

Duurzaamheid

Al onze producten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en gaan dus vele jaren mee. Je kunt dus lang en zorgeloos kunt werken met onze producten. 

Nederlands Ontwerp

Onze behandelstoelen en ergonomische werkkrukjes worden volledig in Nederland gemaakt. Ook de productie van de tussenproducten vindt plaats in Nederland. Dit geeft ons volledige controle over de productie en de mogelijkheid om de kwaliteit van dit product te verhogen. Tijdens het productieproces wordt ieder product persoonlijk gecontroleerd op minimaal twintig kwaliteitseisen.

Expertise

Met behulp van al die jaren ervaring in de beautybranche hebben wij veel kennis opgedaan. Deze kennis hebben wij vertaald naar de ontwikkeling van meubels en accessoires, die zowel voldoen aan de eisen van de beauty- en pedicure professionals als aan de verwachtingen van de cliënt.

Innovatief

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe ontwerpen en de mogelijkheid om onze huidige modellen te verbeteren. Wij geloven in onze producten en streven er daarom naar deze voor een langere periode te leveren. Door onze producten voortdurend te ontwikkelen te ontwikkelen, streven wij ernaar een betrouwbare partner te zijn en tegelijkertijd de hoge kwaliteit te leveren waaraan onze klanten gewend zijn.